Att tjäna ihop pengar är en viktig del för att möjliggöra varje klass dröm om en klassresa.

Skolklasser kan göra alltifrån bakförsäljning, ordna disco, loppis, samla pant mm. Det kan ofta vara utmanade uppgifter. Dessa traditionella insamlingsmetoder ger dessutom kanske inte alltid önskat resultat. Många skolklasser väljer därför att sälja produkter för att snabbare tjäna ihop pengar till skolresan. Det finns uppenbarligen mängder av företag som erbjuder försäljning till klasser. En sak som är viktig när man ska välja vad man ska sälja är att produkten ska vara lättsåld. För det första ska det ska vara en produkt som alla behöver och använder. För det andra är priset viktigt. Om priset på varan är bra kommer det därför bidra till att försäljningen går mycket lättare och de som köper blir glada och nöjda. Det är också viktigt att förtjänsten är hög så klassen snabbt tjänar mycket pengar till klasskassan.

Sälja med klassen

När klassen bestämt sig för vilken typ av klassresa man vill göra så börjar arbetet med att tjäna ihop pengar till detta. Är det en mindre dagsaktivitet behövs kanske inte lika mycket men om man planerar en resa med övernattning så kan det kosta en del. Att sälja med klassen är dessutom ett roligt sätt att snabbt fylla på klasskassan. Det är också spännande och utvecklande för eleverna att själva ta ansvar för att bidra till skolresan.

Olivprinsen erbjuder skolklasser försäljning av olivolja. Olivolja är för det första en enkel produkt att sälja. Eftersom nästa alla använder olivolja dagligen. Ni kommer dessutom få en hög förtjänst och snabbt tjäna pengar till klassen. Olivprinsens olivolja heter Merula och är en spansk extra jungfruolivolja. Den är prisbelönt och har bl a vunnit GOLD award i NYIOOC (New York International Olive Oil Competition). När ni säljer med Olivprinsen kommer ni få en personlig kontakt som ni snabbt kan vända er till om det dyker upp några frågor. Ni kommer att sälja en produkt med både mycket hög kvalitet och till ett bra pris.

Klassförsäljning

Det finns emellertid många olika sätt att sälja olivolja på. Här har vi samlat olika tips på hur ni kan göra er klassförsäljning både rolig och enkel.